جوان آنلاین: کارشناس اقتصادی معتقد است، یکی از رویکردهای راهبردی دولت شهید رئیسی در تحقق مسیر مقابله هدفمند با تحریمها و داشتن برنامه اداره کشور به غیر از مسیر مذاکره با غرب، رویکرد خنثیسازی تحریمها با تکیه بر گسترش تعاملات با کشورهای در حال توسعه و نیازمند به محصولات تولیدی ایران بوده است. دولت با تمرکز بر جذب سرمایهگذاری خارجی، خنثیکردن تحریمها و ایجاد فضای مناسب سرمایهگذاری، توانست به رشد اقتصادی قابلتوجهی دست یابد و فرصتهایی برای توسعه پایدار ایجاد کند.
محمد حبیبی، کارشناس اقتصادی در رابطه با رویکرد دولت سیزدهم در جهت خنثیسازی تحریمها که منجر گسترش تجارت انرژی کشور و همچنین جذب سرمایهگذاران خارجی شد به «جوان» میگوید: یکی از رویکردهای راهبردی دولت شهید رئیسی در تحقق مسیر مقابله هدفمند با تحریمها و داشتن برنامه اداره کشور به غیر از مسیر مذاکره با غرب، رویکرد خنثیسازی تحریمها با تکیه بر گسترش تعاملات با کشورهای در حال توسعه و نیازمند به محصولات تولیدی ایران بوده که در گسترش تجارت انرژی کشور و همچنین جذب سرمایهگذاران خارجی به خوبی انجام پذیرفته است.
وی ادامه داد: از طرفی دیپلماسی فعال انرژی ایران به رهبری شهید رئیسی نقش مهمی در جذب سرمایهگذاری خارجی در بخش نفت و گاز داشت. دولت فعالانه با شرکای بینالمللی درگیر شد و معاملات مطلوبی را برای جذب شرکتهای خارجی برای سرمایهگذاری در پروژههای انرژی ایران انجام داد. این رویکرد پیشگیرانه به شکستن رکورد سرمایهگذاری خارجی و دستیابی به رشد اقتصادی بیش از ۴ درصد کمک کرد.
این کارشناس اقتصادی در رابطه با رویکرد دولت سیزدهم در مقابله هدفمند با تحریمها و ایجاد فضای باثبات برای جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی گفت: یکی از عوامل کلیدی که به موفقیت در جذب سرمایهگذاری خارجی در بخش نفت و گاز کمک کرد، عزم دولت برای خنثیکردن تحریمها بود. بهرغم مواجهه با چالشهای تحریمهای بینالمللی، ایران همچنان متعهد به مشارکت در مذاکرات برای رفع تحریمها و ایجاد فضای مساعد برای سرمایهگذاران خارجی است. تلاشهای دولت برای رسیدگی به مسائل مرتبط با تحریمها و ایجاد فضای سرمایهگذاری باثبات، سیگنال مثبتی به شرکتهای خارجی ارسال کرد که منجر به افزایش سرمایهگذاری در بخش نفت و گاز شد. علاوه بر این، دولت سیزدهم بر بهبود چارچوب نظارتی و سادهسازی فرآیند سرمایهگذاری برای جذب سرمایهگذاران خارجی تمرکز کرد. با اجرای اصلاحات برای سادهسازی رویههای بروکراتیک و افزایش شفافیت، دولت محیطی مناسبتر برای سرمایهگذاران ایجاد کرد. این اقدامات به کاهش موانع ورود شرکتهای خارجی و تسهیل جریان سرمایهگذاری خارجی در پروژههای نفت و گاز ایران کمک کرد.
وی ادامه داد: دولت سیزدهم علاوه بر جذب سرمایهگذاری خارجی در بخش نفت و گاز، سیاستهایی را برای ارتقای رشد اقتصادی در سایر صنایع کلیدی نیز اجرا کرد. دولت ابتکاراتی را برای تقویت بخش تولید، افزایش تولید کشاورزی و تحریک نوآوری و توسعه فناوری ارائه کرد. هدف دولت با تنوع بخشیدن به اقتصاد و حمایت از رشد بخشهای مختلف، دستیابی به توسعه اقتصادی پایدار و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی بود.
حبیبی در پایان گفت: رکوردشکنی سرمایهگذاری خارجی در دولت سیزدهم به رهبری شهید رئیسی، گواهی بر پایبندی دولت به رشد و توسعه اقتصادی است. دولت با تمرکز بر جذب سرمایهگذاری خارجی، خنثیکردن تحریمها و ایجاد فضای مناسب سرمایهگذاری، توانست به رشد اقتصادی قابلتوجهی دست یابد و فرصتهایی برای توسعه پایدار ایجاد کند. با حرکت رو به جلو، ادامه اجرای سیاستهای حامی رشد اقتصادی و جذب سرمایهگذاری خارجی برای رونق و پیشرفت کشور برای دولت بسیار مهم خواهد بود.